TESTAMENTE | ARV

Ved at skrive et testamente kan du stort set selv  bestemme, hvordan formuen skal fordeles, når du engang dør. Dog skal du være opmærksom på, at 1/4  AF DIN FORMUE ER TVANGSARV TIL ÆGTEFÆLLE OG BØRN.

Du undgår også, at de efterladte skal tage stilling til spørgsmål, som kan skabe konflikter imellem dem. Uanset om du er gift, lever papirløst eller lever alene, bør du oprette et testamente. Du kan kun undvære et testamente, hvis du ikke ejer noget. Har du ikke oprettet et testamente, bliver arven fordelt efter arveloven.

Arvetesten

Tag arvetesten lige her!

Du kan teste, om du har brug for et testamente ved at tage ARVETESTEN på Danske Arverets Advokaters hjemmeside. Det er helt gratis!

Et testamente er altid en god ide, hvis

  • Du er gift, og I har sammenbraget børn
  • Du er gift, og I ingen børn har
  • Du lever i et papirløst forhold
  • Du har børn og du ønsker at begrænse deres arv
  • Du har børn og ønsker, at børnenes arv skal være særeje
  • Du ingen børn har og ønsker at tilgodese andre slægtninge, venner og /eller velgørende formål

HVORDAN OPRETTER JEG ET TESTAMENTE ?

Reglerne er ret komplicerede – det er her vi som advokat og juridisk rådgiver i Midtjylland kommer ind i billedet. Vi kan hjælpe og sikre dig et godt og nødvendigt overblik. Et testamente skal tage udgangspunkt i lige præcis din situation, og testamentet skal skrives, så der ikke opstår tvivl den dag, arven skal fordeles.

Det bør oprettes ved en advokat som et notar-testamente, idet du ellers risikerer, at det bliver kendt ugyldigt. Ved oprettelse af et testamente hos os, bliver du naturligvis også vejledt om dine muligheder, ligesom du får gode råd om besparelse af boafgift og skat.

Prisen på et testamente anslås altid på forhånd.